Forside /  Om oss

Om oss

Solheim Diesel AS ble startet som et båtmotor verksted i 1982, og har siden hatt sterke merkenavn i ryggen. Bedriften har stadig utviklet seg og vi er nå en av landets største båtbutikker med tilhørende delelager for motormerkene vi representerer. Vi er en del av BestMarin kjeden. 

Vi har en stor innendørs båtutstilling med merker som Askeladden, Pioner, Quicksilver og Uttern. I tillegg har vi små lette aluminiumsbåter fra Kimple og Viking. 

Men vi begrenser oss ikkje bare til båt, for båt er jo en liten del av et større fritidsmarked.
Siden 2018 har vi vært Sunwind hyttesenter. Hytte er jo en naturlig del av fritidsmarkedet.

Vi har et stort utvalg i fiskeutstyr, og leverer nå også klær til fiskeflåten og industrien.
 

Godt verktøy er også godt å ha når en driver med båt. Vi fører rimelige kvalitetsverktøy til den glade amatør,
og til den proffe har vi litt mer slitesterke saker å tilby.
Når vi først har begynt med verktøy så har vi like godt utvidet dette til sveiseprodukter, arbeidstøy og verneprodukter.

Det har jo vært en rivende utvikling siden 1982 hvor bensin og diesel motorer har dominert, og det vil nok disse motortypene fortsatt gjøre i noen år til, men for å møte fremtiden med elektrisk fremdrift har vi inngått samarbeidsavtale med Evoy.
Evoy er banebrytende på elektrisk fremdrift på hurtiggående båter, og har en verdensrekord for den raskeste båten med elektrisk fremdrift.
Se gjerne på https://evoy.no/

Verkstedsdrift er fortsatt en svært viktig del av vår virksomhet, vi mener det er viktig å kunne tilby våre kunder gode service muligheter på produktene vi leverer.
Vi har derfor et stort og godt utrustet verksted og mekanikere som er oppdatert på produktene vi leverer. Vi løfter båtene på land med vår egen kran (inntil 16 tonn/45 fot).

Vi representerer sterke merkevarer som:
Yanmar, Volvo Penta, Mercruiser, Mercury, Yamaha, Suzuki, Askeladden, Quicksilver, Uttern og Pioner.

        

Top